În ziua în care m-am iubit cu adevărat

By | august 28, 2016

Zilele astea e inundat feedul de la facebook de câteva cuvinte frumoase atribuite lui Charlie Chaplin şi pentru că mi-au plăcut am petrecut ceva mai mult timp pe internet decât să iau cu copy-paste ceva şi să redistribui.

When I Loved Myself EnoughAşa am aflat că acest text îl găseşti în varianta originală în cartea ”When I Loved Myself Enough” scrisă de Kim McMillen. Autoarea a scris o colecţie de cuvinte înţelepte pentru prieteni iar mesajul care s-a dorit a fi transmis este următorul: Ca să fii iubit şi să poţi iubi trebuie mai întâi să te iubeşti pe tine.

Pentru cei care nu au văzut încă mesajul …

 • În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înțeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit. Și atunci, am putut să mă liniștesc.
  Astăzi, știu că aceasta se numește … Stimă de sine.
 • În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniștea și suferința mea emoțională nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele.
  Astăzi, știu că aceasta se numește … Autenticitate.
 • În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viață diferită și am început să înțeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea.
  Astăzi, știu că aceasta se numeste … Maturitate.
 • În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greșeală să forțez o situație sau o persoană, cu singurul scop de a obține ceea ce doresc, știind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiți și că nu este momentul …
  Astăzi, știu că aceasta se numește … Respect.
 • În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic … persoane, situații, tot ceea ce îmi consuma energia. La început, rațiunea mea numea asta egoism.
  Astăzi, știu că aceasta se numește … Amor propriu.
 • În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber și am renunțat să mai fac planuri mari, am abandonat mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place și în ritmul meu.
  Astăzi, știu că aceasta se numește … Simplitate.
 • În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înșelat.
  Astăzi, am descoperit … Modestia.
 • În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor.
  Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viață. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile.
  Și aceasta se numeşte … Plenitudine.
 • În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înţeles că raţiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte prețios.

Şi toate acestea înseamnă … să ştii să trăiești cu adevărat.

Comentarii

[ff id="1"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.