Mai poţi să faci bani pe internet în 2015?

By | mai 20, 2015

Zilele trecute o discuție în contradictoriu la o bere a dus la un experiment interesant făcut în acest weekend şi am decis că merită să-l împart cu tine. Discutam despre afaceri online, bani pe internet, bani online sau cum vrei să-i zici și de o parte a baricadei era convingerea că după atâtea ţepe online şi afaceri pe internet eșuate românii nu mai au încredere în business-urile online iar de cealaltă parte stăteam eu care am convingerea şi susţin  că nu există o afacere proastă de făcut bani pe internet. TOATE FUNCŢIONEAZĂ! Trebuie doar să ştii ce faci şi s-o faci cu pasiune. Şi am facut un mic experiment ca să DEMONSTREZ asta!

bani-pe-internet-2015

Dar înainte de a dezvălui acest mic studiu de caz pe care aş putea uşor să-l vând pe internet şi să fac din asta o afacere online 🙂 vreau să spun câteva cuvinte despre cine sunt şi cu ce mă ocup.

image_previewUite un exemplu de afacere online: pun informaţiile într-un pdf, fac un ambalaj frumos, o pagină de vânzare cu un text adecvat de la un copyrighter profesionist şi sunt ferm convins că am să pot vinde câteva zeci de bucăţi în primele zile de la lansare în aşa fel încât să-mi scot cheltuielile (hosting, domeniu, design, copyright …) şi să îmi mai rămână suficient de mulţi bani încât să o consider o afacere reuşită.

Pentru cei care nu mă cunosc încă am început să fac bani pe internet în urmă cu vreo 7 ani de zile. Prima mea afacere online a fost un site românesc de schimb de trafic cu ajutorul căruia am învăţat cel mai important lucru din afacerile online: cum să-ţi construieşti o listă de abonaţi şi să foloseşti un autoresponder. De atunci am urcat şi coborât pe scara câştigurilor online dar singurul lucru constant din toată această perioadă este că mereu am învăţat ceva nou, mereu am investit în educaţia mea.

Acum, în 2015, nu mai fac bani pe internet …

… cel puţin nu aşa cum am facut până acum! Nu pentru că nimic nu mai funcţionează ci pentru că ceea ce fac zilele astea îmi aduce mult mai multe satisfacţii profesionale, materiale, sociale etc. În clipa de faţă am un portofoliu de clienţi pe care îi ajut la dezvoltarea brandului personal sau corporatist şi acest lucru îmi papă cam tot timpul pe care sunt dispus să-l aloc activităţii mele profesionale.

Dar asta nu înseamnă că afacerile online nu mai funcţionează. Doar că pentru mine au luat-o în altă direcţie. De aici şi micul experiment pe care l-am făcut în acest weekend pentru prietenul meu.

Ce am câştigat după 24 de ore de … afaceri online

Am să încep cu sfârşitul ca să nu te plictisesc cu detalii dacă nu te interesează cum am făcut după ce aflii ce am câştigat. După 24 de ore de socializat, de gestionat campanii de publicitate, de răspuns la comentarii sau la emailuri m-am ales cu următoarele:

  • 137 abonaţi interesaţi de afaceri online în contul meu de la autoresponderul MailChimp (de departe cel mai mare câştig de pe urma acestui experiment)
  • ”fabuloasa sumă” de 17 dolari instant în contul de paypal de la afacerea unde m-am înscris
  • 50 dolari comision de la recomandarea unui hosting (banii o să-i pot cheltui peste vreo 45 zile)
  • 2,94 dolari comision de la recomandarea unui domeniu (cu banii accesibili când o să fac minim 100 dolari)
  • 3 noi afiliaţi la o super aplicaţie pentru pagina de facebook care costă 22 dolari pe lună (deocamdată sunt membrii free dar când o să descopere valoarea acestei aplicaţii sunt sigur că o să upgradeze şi eu o să fiu plătit pentru asta)

Costurile pentru această afacere online au fost de numai 6 lei

facebook-reclamaRepet ca să fiu bine înţeles. Sâmbătă când am inceput această campanie nu a trebuit să plătesc decât fabuloasa sumă de 1,75 dolari adică echivalentul a 6 lei pe care i-am plătit pentru înscrierea în afacerea asta. În afară ce această investiţie mai sunt dator la facebook cu 141,84 lei sau 35 dolari dar pe care pot să îi plătesc când îmi fac toate încasările. Nu degeaba se zice că cele mai bune afaceri se fac cu banii altora. Pentru altcineva care ar fi făcut exact acelaşi lucru ar mai fi 2-3 cheltuieli pentru grafică dar asta însemnă încă un 5 sau 10 dolari cheltuiţi pentru un banner. Pentru mine nu a fost cazul că mă descurc destul de bine cu photoshop-ul.

Concluzii

După cum ai văzut micul meu experiment din weekend a fost pentru începătorii din acest domeniu. Procesul se poate îmbunătăţi, câştigurile pot să fie mult mai mari, afacerea promovată poate să fie mult mai credibilă … etc. Bineînţeles că se poate mai bine dar NU ASTA CONTEAZĂ! Dacă vrei să faci o afacere online trebuie să începi de undeva şi mai ales trebuie să nu te temi de investiţii sau de eşec. În cazul de faţă am ieşit pe plus dar nu era obligatoriu. Oricum s-ar fi întâmplat eu eram în câştig pentru că DRUMUL CONTEAZĂ!

drumulconteaza

Ceea ce am învăţat construind această campanie nu poate să-mi ia nimeni şi nu se ştie niciodată la ce o să mă ajute; unde mai pui că făcând publică încercarea mea sunt sigur că o să fie de un real ajutor pentru cineva. Defapt cam asta este şi reţeta succesului pe care eu o recomand. Învaţă zilnic ceva nou şi dă mai departe!

Acum dacă eşti curios să vezi ce am făcut în cele 24 de ore în care m-am ocupat de campania asta cu tutoriale pas cu pas şi cu poze demonstrative urmăreşte blogul meu în zilele următoare sau vezi aici. Sunt sigur că ai să descoperi în material unelte şi idei care te vor ajuta în aventura ta online indiferent ce vrei să promovezi.

Dacă ai o întrebare nu te sfii să foloseşti rubrica de comentarii de mai jos iar dacă nu vrei să ratezi nici un articol scris de mine (scriu destul de rar) şi vrei să fii înştiinţat imediat ce apare articolul pe email foloseşte formularul de mai jos. Ai să te abonezi la o listă unde promit că nu o să primeşti emailuri decât atunci când scriu ceva pe acest blog.

Comentarii

[ff id="1"]

One thought on “Mai poţi să faci bani pe internet în 2015?

  1. Pingback: Tutorial pas cu pas ... bani pe internet în 2015? | AdiSaan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.