Tutorial pas cu pas – Mai poţi să faci bani pe internet în 2015?

By | mai 23, 2015

Acesta este o continuare a articolului ”Mai poţi să faci bani pe internet în 2015?” scris în urma unui rămăşag cu un un prieten. Dacă nu ştii despre ce este vorba poţi să vezi aici.

Primul PAS – alegerea afacerii

Primul lucru făcut a fost să-mi aleg o afacere pe care s-o promovez. Îmi trebuia ceva unde să văd rezultate imediate, ceva cu un mesaj care să stârnească controverse şi comentarii pentru că aveam nevoie de ceva buzz pe facebook. Eu am mers pe principiul că nu există reclamă proastă. Atâta timp cât se vorbeşte despre tine şi despre afacerea ta tu nu ai decât de câştigat. Înainte să de apuci de orice afacere trebuie să ştii un lucru: eşecul garantat al afacerii tale este să încerci să mulţumeşti pe toată lumea.

M-am oprit la o matrice 4×4 care are ceva vechime şi nu a apărut ieri în peisajul celor care doresc să facă bani pe internet. Îi zice Feedermatrix dar nu am să insist prea mult asupra ei ca nu asta contează. Ştiam că plăţile sunt instant în contul de paypal şi asta a fost suficient pentru acest experiment. Mai ales că nu costă decât 1,75 dolari înscrierea. De aici şi mesajul folosit pentru a face o campanie controversată pe facebook.

Pasul II – campania de marketing

”Descoperă cum poţi să începi o afacere online cu numai 6 lei” – mi s-a părut că sună destul de interesant ca să comenteze lumea şi să apese pe poza. Uite şi poza facută special pentru această campanie.

incepe-o-afcere-online-cu-6lei

Dimensiunile pentru această poză recomandate de facebook sunt de 1020×543 px. M-am conformat şi mi-a ieşit imaginea asta după câteva minute de jucat în Photoshop. Dacă nu te descurci cu un program de editat poze nu e un capăt de ţară. Poţi oricând să apelezi la un specialist (găseşti o grămadă de români buni la grafică pe Fiverr şi te costă numai 5$) sau poţi să mă întrebi pe mine dacă te pot ajuta. Dacă nu vrei în acest stadiu să investeşti în grafică deşi recomand serios asta pentru că o imagine bună face cât o mie de cuvinte poţi să-ţi încerci talentul pe una din aplicaţiile astea gratuite:  Pagemodo  sau  Canva.

Pasul III – autoresponder şi pagina de captură email

De departe cel mai important pas din toată afacerea ta. Niciodată … repet ca să fiu sigur că înţelegi … NICIODATĂ să nu te apuci de promovat ceva fără să-ţi faci o bază de date de abonaţi. Banii din mediul online sunt într-o listă. Odată am văzut un studiu de caz la un webinar cum cineva a făcut legal peste un milion de dolari în numai 24 de ore. A reuşit să facă asta NUMAI pentru că avea o listă de abonaţi care îl urmăreau şi care apreciau ce are de oferit.

În primul rând ai nevoie de un autoresponder. Oferta este substanţială fiecare cu avantajele şi dezavantajele ei dar pentru acest prim pas recomand MailChimp pentru că poţi să-ţi faci o bază de date de 2000 de abonaţi să le trimiţi cam 12 000 de emailuri pe lună şi nu trebuie să plăteşti nici un sfanţ. Îţi setezi o listă, scrii un email sau două care să plece automat de fiecare dată când se înscrie cineva ca să primească mai multe informaţii sau un eventual bonus de la tine şi esti ok să mergi mai departe.

Pagina de captură emailuri este piesa de rezistenţă din toată afacerea asta. Eu am o soluţie pentru începători extrem de simplu de multiplicat. Se numeşte 22social şi bineînţeles nu te costă nimic să o foloseşti. Uite cum arată pagina de captură email setată de mine pentru această afacere:

https://www.facebook.com/CastigaBaniPeNetCuAdisaan?sk=app_307339332686535

Este o aplicaţie pentru pagina de facebook aşa că mai întăi ai nevoie de o pagină de facebook. După care mergi la linkul de mai sus şi apeşi unde scrie Clone App exact ca în poza următoare. Ce se va întâmpla este extrem de util pentru tine şi pentru echipa pe care o construieşti şi pe care vrei s-o ajuţi să se dezvolte.

Captură-ecran

Cu un singur click poţi să clonezi pagina mea de captură emailuri la tine. Ai deja totul aranjat. Tu mai trebuie doar să adaugi contul tau de MailChimp (pe care îl poţi schimba de la tabul SRM) şi link-ul tău de afiliat de la butonul albastru cu ”Înregistrarea Gratuită Aici”. Eu am oferit un ebook gratuit scris de mine pentru cei care au fost curioşi să afle mai multe informaţii, tu poţi să scoţi asta sau să schimbi bonusul oferit.

Pasul IV – promovare pe facebook

reclamafacebookAcesta a fost pasul cel mai simplu. Am stabilit un buget de 150 lei, am ales un public ţintă, am încărcat poza şi cele câteva cuvinte suficiente ca să le stârnesc un sentiment (repet: cel mai mare duşman al afacerii tale este indiferenţa celor care îţi văd afacerea) şi am aşteptat cuminte să-mi aprobe facebook reclama. Aici poate să apară o problemă daca foloseşti prea multe cuvinte în imaginea folosită pentru campanie. Reclamele care conţin mai mult de 20% text în imagine nu vor fi aprobate pentru a se afişa pe Facebook. Dacă vrei să aflii cum se prezintă imaginea ta poţi oricând să foloseşti o unealtă pusă la dispoziţie gratuit de facebook. O poţi accesa aici:

https://www.facebook.com/ads/tools/text_overlay

Ultimul pas – interacţiunea cu potenţialii clienţi

A fost partea unde m-am distrat cel mai tare. Din punctul meu de vedere campania a fost un succes. Rezultatele le-am scris în primul articol pe care îl poţi citi aici. Se putea şi mai bine pentru că întotdeauna este loc de îmbunătăţiri.

Reclama pentru care am de plătit exact 141,84 lei mi-a adus nu mai puţin de 40272 de afişări. Am în lista mea de autoresponder de la Mailchimp 137 de persoane care vor şi sunt înteresate să înceapă o afacere online şi depinde numai de mine şi de relaţia pe care o construiesc cu ei dacă vom deveni sau nu parteneri într-o afacere online.Capture-email

Mulţi dintre ei nu s-au rezumat numai la descărcat bonsul oferit de mine şi au cerut mai multe informaţii pe email ceea ce mă face să cred că sunt genul pregătiţi să înceapă ceva.

Interacţiunea mea cu ei prin intermediul comentariilor sau prin email a fost partea cea mai amuzantă din toată afacerea asta. Am întâlnit foarte mult scepticism şi comentatori de profesie dar fără să-şi dorească acest lucru ei m-au ajutat să promovez afacerea mea în aşa fel încât să ajungă la cât mai multă lume.

Bineînţeles că am avut şi comentarii de genul asta dar tocmai de aici vine toată distracţia. În clipa în care ieşi public cu ceva este inevitabil să nu se găsească cineva care să nu fie pe aceeaşi lungime de undă cu tine. Dar dacă îşi rezervă timp să îşi exprime opinia în scris poţi să-i mulţumeşti în privat pentru efortul depus.

comentarii-facebookConcluzii 

Sorine, că pentru tine am scris articolele astea, îţi garantez că nu există o afacere pe internet atât de proastă încât tu să nu câştigi nimic de pe urma ei. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să începi de undeva. Dar dacă faci asta începe să o faci aşa cum scrie la carte … cu autoresponder, cu pagină de captură emailuri şi aşa mai departe …

Şi indiferent de rezultatele obţinute câştigul este mereu al tău pentru că DRUMUL CONTEAZĂ !!!

Comentarii

[ff id="1"]

2 thoughts on “Tutorial pas cu pas – Mai poţi să faci bani pe internet în 2015?

  1. Pingback: Mai poţi să faci bani pe internet în 2015? | AdiSaan

  2. Pingback: Tutorial pas cu pas … bani pe internet în 2015? | AdiSaan | Blogu' lu' adisaan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.